Over Hoekvrouw

hoekvrouw

Hoekvrouw/ Vilan van de Loo (Foto: Geert@Cheeseworks.nl)

Ik ben op expeditie  in de vechtsportwereld, heden en verleden, en doe daarvan hier verslag van.  Het is een prachtige wereld. Waarom ik dat vind, leg ik in de blogs op Hoekvrouw.nl uit.

Over mij? Ik kijk, ik luister en schrijf.

Inmiddels zijn er twee boeken over vechtsport verschenen.  In Tien jaar Haagse Directe, boksgeschiedenis van de stad (2009) beschreef ik een bijzondere boksschool die gelukkig nog steeds bestaat. Het boek bevat een gedegen historische inleiding en een groot aantal interviews met de boksers, trainers en vrienden van de Haagse Directe.

Na dit boek publiceerde ik een biografie over een man uit Leeuwarden: Bokser pur sang. Lolle van Houten 1944-2008 (2011). Rudy Koopmans, jeugdvriend van Lolle, schreef het voorwoord. Bokser pur sang  werd in 2011 genomineerd voor de Nico Scheepmaker Beker, categorie vechtsport.  Nieuwsgierig? U kunt het kopen bij Bol.com. Over Lolle geef ik desgewenst een lezing met prachtige foto’s van het oude boksen in Friesland. Pure nostalgie. Heerlijk. Als u denkt: daar heb ik óók gevoel voor,  mail me dan. Ik geef graag lezingen.

Verder publiceerde ik heel wat interviews en columns over vechtsport en krachtsport. Een groot deel ervan staat hier.  Is dat iets voor uw tijdschrift of organisatie? De mogelijkheden vertel ik u met kerende post als u mij mailt: vilan@xs4all.nl.

Wilt u eerst meer weten, dan kijkt u even op de site: www.vilanvandeloo.nl.

En eh… wie Lolle was, dat heeft u vast al gezien. Die lange. Die brede. Die mooie bokser. En snel dat hij was, nou.

3 thoughts on “Over Hoekvrouw

  1. Beste Hoekvrouw,

    Ooit schreef ik je aan, over de ‘vergeten’ Charles Dumerniet. Ik vroeg mij af of je thema dat tevens gekoppeld is aan zijn persoonlijkheid (namelijk ASP – antisociale persoonlijkheid) verder hebt uitgediept? Is het gangbaar binnen de wereld van de gevechtsport?
    Ik kan bij elk van de DSM-criteria van de ASP tenminste 5 anekdoten uit het leven van C. Dumerniet, zo uit mijn mouw schudden. De vraag die je hieraan zou kunnen koppelen is ook: kan een ASP een gefundeerde en uitgedachte ‘uitvinding’ zoals het Free Fight, ueberhaupt in de wereld zetten?
    Het lijkt een beetje op: ‘Ja, Hitler was een vervelend mannetje, maar we hebben wel de Volkswagen aan hem te danken!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *