Ben Bril Memorial 2010

Persconferentie Ben Bril Memorial. Woensdag 13 oktober 2010. Amsterdam, Carré.

En dat was schrikken. Geen Richel Hersisia op het Ben Bril Memorial, de zwaargewicht die vorig jaar zo glorieus had gewonnen van Yaroslav Zavorotni, de man uit de Oekraïne. Toen de tafel met sprekers gevuld werd, keek ik naar hem uit. Geen Richel, terwijl hij in de fraaie programmaboekjes nog zo goed vermeld stond. Zijn afwezigheid had een sombere reden: hij heeft nog maar één procent licht in zijn rechteroog. Opereren en hopen dat alles weer goed komt. Dat hij weer de ring in kan. Allereerst voor hem, en dan voor de bokswereld. Want daarin heeft ‘the Dutch Sonny Liston’ een mooie plaats.

Hans de Bruijn, van de Stichting Ben Bril Memorial over Richel Hersisia. Naast Hans Beneluxkampioen Hassan Ait Bassou en Jakhals Erik.

En na de definitieve toezegging zal de nieuwe hoofdpartij maandagavond dus gaan tussen Innocent en de Italiaan Simone Califano.


Filmpje van YouTube geplukt.

Veel aandacht ging uit naar Esther Schouten, en terecht. Na een lange en mooie carrière met een wereldtitel zet ze in een afscheidsgevecht die titel op het spel. Dat gebeurt dus aanstaande maandag. Ze zat er ontspannen en zelfverzekerd bij. Een nieuwe toekomst heeft ze al, want ze begint voor zichzelf. Mensen begeleiden, boksclinics geven in het bedrijfsleven, individuele trainingen verzorgen. Het klonkt logisch. Maar nu nog eerst de wedstrijd waarin ze hopelijk wint. Haar trainer Ton Vriend zat naast haar en zag dat het allemaal goed zou komen. Over haar tegenstandster zei Esther onder andere het volgende:


Esther Schouten: “Ze is onvoorspelbaar, explosief en beweeglijk.” Naast Esther haar trainer Ton Vriend.

Iedereen deed verder nog een duit in het zakje. Hassan Ait Bassou zei wat hij te zeggen had en keek daarna de talking heads eens aan. Hassan is Benelux-kampioen, staat maandag tegen de Belg Kobe van Kerkhoven en lijkt gewoon aan dinsdag te denken, zo vol vertrouwen keek hij de zaal in. Geen zin in gepraat.

Het was al met al indrukwekkend. In de wandelgangen hoorde ik nog dat Pedro van Raamsdonk zondagochtend wat gaat sparren met ringspeaker ‘Jackhals Erik’, bekend van De Wereld Draait door. Leuk, denkt Erik. Ach, kon ik daar maar bij zijn. Daar komen mooie filmpjes van.

Intussen hoop ik vooral dat het oog van Richel goed behandeld kan worden. Volgend jaar is er immers weer een Ben Bril Memorial.

Maandag 18 oktober in Carré

aanvang wedstrijden om 19.30 u
Nr.–Gew-Cat.-Klasse RODE HOEK BLAUWE HOEK

1910 u
1920u Opkomst Erik Dijkstra

1 75 Suriel Hooker- Rustam Albulatov
4×3 Seconds Out Antwerpen

2 91+ Tom Cohen Dennis Slotegraaf
4×3 Seconds Out BS Groningen

3 Nick Freese (57 kilo) Argame Karapetian
4×3 Junior C – klasse, 16 jaar BC Meerhout; 16 jr; 56/57 kilo

20.u
4 75 k Mitchel Bloksma Marino Schouten
4×3 Team Pinas

5 75 k Dave vd Ploeg Younes El aMassani
4×3

6 66.5 Hassan Ait Bassou Kobe vandeKerkhoven
10x Wellness Proficentre Belgie
Om Beneluxtitel

Pauze

7 76.2 Gevork Khatchikian Honore Tubane
8×3 Patrick Driessen Belgie

8 77 k Finale voorronde-winnaars Grote Carré-Prijs van Amsterdam
4×3

9 Esther Schouten Judy Waguthii
10×2 Hoorn Kenia
Wereldtitel WIBF

10 Innocent Anyanwu Simone Califano
8×3 Amsterdam Rome

2 thoughts on “Ben Bril Memorial 2010

  1. Pingback: Persconferentie BB boksgala.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>