Ben Bril Memorial

De dag is ingedeeld, de uren zullen verstrijken. Straks ga ik naar het Ben Bril Gala in Amsterdam, vooral om Richel Hersisia te zien.

Ik ken hem een beetje uit boksvereniging Haagse Directe. Daar zag ik hem trainen en sparren. Voor de krant heb ik een paar keer met hem gesproken. Een vriendelijke man, die openhartig vertelde over zijn leven als bokser.

De training van de afgelopen tijd werd steeds zwaarder. Steeds preciezer ook. Stap stap, dan dit en daarna zo terugkomen. Conditie, techniek, tactische plannen. Mentale kracht.

Het is nauwelijks voorstelbaar hoe Richel Hersisia vandaag wakker is geworden. Elke keer als hij de tijd ziet, weet hij: zoveel uur nog te gaan, dan begint het.

Ben Bril 2009Twee jaar geleden zag ik op het Ben Bril Gala hoe zijn tegenstander Yaroslov Zavorotny Don Diego Poeder neermaaide. Een vreselijk gezicht. Een enkel moment in de eerste ronde, en het was over. Boem, weg.

Red Hersisia het vanavond? Hij is slim, sterk en snel. Plus hij heeft Chris van Veen als trainer. Dat is bij elkaar een hoop kennis en kunde. Een explosie van intelligente kracht tegenover de man uit de Oekraïne.

Chris vertelde me dat hij verwacht dat Richel Hersisia wint, het omslagpunt ligt voorbij de derde ronde. Zavorotny is in het begin sterk, Hersisia warmt dan op.

Mijn jack van de Haagse Directe hangt klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>