Bodybuilders, worstelen en een krantenserie

Elke sportorganisatie is weer anders, in sfeer, toegankelijkheid en informatieverstrekking. Als je als sport belangstelling van de media wilt, moet je zorgen dat je de media wat geeft om over te schrijven. Dat geldt ook voor bodybuilders.

Dat ging mis bij het Nederlands Kampioenschap bodybuilden in Schiedam. Ze hadden een grote mooie schouwburg, ze hadden mensen die er prachtig uitzagen, ze hadden verstand van zaken. Alleen ze hadden geen informatie voor de pers. Ik was er ’s middags en bij toeval hoorde ik dat de grote finale ’s avonds was.┬á Tja. De middag zelf was een onderonsje, leek het. Geen enkele atleet werd bij naam aangekondigd. Ik schreef er een stukje over, klik hier, ook om de foto’s te zien.

Aan de andere kant deed de worstelvereniging De Halter het uitstekend. Met Pasen organiseerden ze een groot opgezet Europees worsteltoernooi voor de jeugd. En die jeugd kwam, uit verschillende landen. Bij De Halter was het in de puntjes allemaal. Tijdens het toermooi werden er ter plekke wedstrijdoverzichten uitgeprint, per overzicht op een andere kleur papier. Zo’n detail zegt genoeg, maar de foto’s misschien meer. Daarop is zichtbaar hoe gewoon worstelen in andere landen is, dat is bij ons toch minder. Kijk maar.

De laatste weken ben ik druk bezig met een grote serie over vechtsport, voor de regionale krant Den Haag Centraal. Acht verschillende vechtsporters vertellen over de betekenis van de sport in hun leven. Voor mij betekent dat dojo in, sportschool uit. Lange gesprekken, mooie verhalen. In juli begint de serie. En natuurlijk zit er ook een bokser bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *