Boksschool Houwaart

Harry Houwaart Kijk eens wat een ruimte.  Een lege boksschool heeft iets magisch, altijd weer.

Een paar keer ben ik nu bij Harry Houwaart geweest, of althans bij de boksschool die zijn naam draagt. Harry is niet meer onder ons. Zijn dochter  Käthy heeft nu de leiding, samen met haar dochter.  Mooi hoor, om dat te zien. De liefde voor de sport, de aanpak. Er is nu ook kickboksen. Dames en heren trainen altijd apart.

Bij Houwaart zijn ze momenteel aan het verbouwen. In het najaar is alles weer zo goed als nieuw. Hopelijk is de oude sfeer er dan nog. De posters van Leen Hoogenband, het Bondsdiploma van Jan Nieuwenburg, dat zijn belangrijke  getuigen van het Haagse boksverleden.

Op dat verleden studeer ik momenteel voor mijn boek over de boksvereniging Haagse Directe.  Daarom voel ik me ook een beetje benauwd over die verbouwing. Als het maar niet modern wordt. Anders mag het Bondsdiploma wel bij mij aan de muur hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *