Haagse vechters: Farid Ben Omar

Zomerserie in Den Haag Centraal, juli-augustus 2011. Acht weken lang een Haagse vechtsporter aan het woord over zijn passie voor de sport, zijn toekomst en het leven. Het waren vaak lange gesprekken in een dojo of sportschool.  Mooie gesprekken, waarvan een deel in deze krantenserie terecht kwam. De foto’s zijn van Mylène Siegers.

Brazalian jiu jitsu heeft voor mij met de Gracies te maken. Het grondgevecht, dat ik in MMA zo fascinerend vind, is hier sterk aanwezig. Hoe technisch het was, zag ik pas goed bij de training die Farid Ben Omar gaf. Niet zus maar zo. Nee, je arm daar.  En dan doe je zo en zo…. iedereen klopte snel af wanneer Farid het eventjes voordeed. Zwarte band. Het gaat goed met de sport en met Team Aqua. Na onze ontmoeting kon ik me daar alles bij voorstellen.  Ik had ook helemaal niet meer de neiging om even een provocerend duwtje te geven.

Farid Ben Omar <—- klik hier voor de pfd file

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *