Haagse Vechters: kickbokser Misha Martirosian

Zomerserie in Den Haag Centraal, juli-augustus 2011. Acht weken lang een Haagse vechtsporter aan het woord over zijn passie voor de sport, zijn toekomst en het leven. Het waren vaak lange gesprekken in een dojo of sportschool.  Mooie gesprekken, waarvan een deel in deze krantenserie terecht kwam. De foto’s zijn van Mylène Siegers.

In honbu Kamakura kom ik graag. Het ruikt het goed. Dat is een factor van belang in een sportschool. Aan de geur herken je de kwaliteit. Ruikt het er naar viooltjes, dan ben je op een verkeerd adres. Bij Kamakura is het schoon en toch weet je meteen dat hier hard getraind wordt. Niet dat flauwe. Misha Martirosjan heeft me een avond lang uitgelegd hoe hij dat ziet. Knock out is leuker dan op punten winnen. Het is een lieve jongen. Tot hij in de ring tegenover je staat. Want dan gaat hij  dóór. Die mentaliteit is een beetje van hemzelf en een beetje van Kamakura.

Misha Martirosjan <— Klik op deze link voor een pdf-file

One thought on “Haagse Vechters: kickbokser Misha Martirosian

  1. Geweldig om mijn vader tegen te komen op deze site.
    Hij was zeer vereerd om te worden geïnterviewd over zijn aandeel in de bokshistorie. Het boksen is altijd een rol blijven spelen in zijn leven, de training heeft is hij tot het einde aan toe blijven doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *