Haagse vechters: Zayd Abdulla

Zomerserie in Den Haag Centraal, juli-augustus 2011. Acht weken lang een Haagse vechtsporter aan het woord over zijn passie voor de sport, zijn toekomst en het leven. Het waren vaak lange gesprekken in een dojo of sportschool.  Mooie gesprekken, waarvan een deel in deze krantenserie terecht kwam. De foto’s zijn van Mylène Siegers.

Met Aikidoka Zayd Abdulla heb ik ook gesproken over mijn weerstand tegen aikido en ik vrees dat ik het wat aangedikt heb. Hij luisterde naar mijn monoloog, knikte bedachtzaam en leidde mijn woordenstroom ergens anders heen. Pas achteraf besefte ik dat. Het zette me aan tot nadenken over dat aikido-principe, meegaan met de kracht van de tegenstander, en toch bij jezelf blijven. Zayd kan dat, al is hij daar bescheiden over. Ik weet wel beter.

Zayd Abdulla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *