Kickboksseminar Daniel Ghita

Oegstgeest, Sunny Sport, zaterdag 6 augustus 2011.

Een kickboksseminar, dacht ik, wat zou dat inhouden? Dat was de eerste reden om erheen te gaan: nieuwsgierigheid. Daarbij kwam het besef dat Daniel Ghita die avond op fietsafstand van mijn woonplaats zou zijn. Ik bedoel, het is wel Daniel Ghita. Google die naam maar eens. En daarna Oegstgeest, wat – dat zal ik maar zeggen – een tamelijk zoet plaatsje is.

Die avond was ik dus zowat de eerste die er was. Van de spanning liep ik de herenkleedkamer in, waar twee jongens mij welwillend bezagen. “Daar is de vrouwenkleedkamer”, wezen ze. Maar ik kwam kijken. Niet meedoen. Want ik kan niks. Wat wel tragisch is, maar wat er aan de andere kant weer toe leidt dat ik erover schrijf. Jenny Gaidoukevitch (Sportschool Sunny Sport) had het georganiseerd, en haar zag ik eerder dit jaar bij de Nederlandse kampioenschappen bodybuilding.
Het seminar bleek een training te zijn. Daniel sprak Engels, maar was niet zo spraakzaam. Ik verwachtte nog mooie inleidingen van het type “en wat gaan we vanavond allemaal leren?”, maar niks hoor. Jenny heette iedereen welkom en toen begon de training. Langer dan een half uur warming up. Hij is van de grondige aanpak. Sprintjes, interval, rekken, spannen en op bevel ontspannen. Al snel zag ik hier en daar een hoofd zeer rood worden, vooral bij die sprintjes waaraan geen einde leek te komen. Daniel: “Faster, faster!” Daarna: “Again!” En toen moest het weer faster. Niemand die zei nou ik hou even pauze hoor. Dat is dan toch het ontzag dat er voor hem was. Je weet wie het is, en dat hij vriendelijk was, maakte het eigenlijk nog dwingender om goed mee te willen komen.

En kon je dat niet, dan kwam Daniel Ghita naar je toe, terwijl de anderen toekeken. Om samen even te oefenen. Heel vriendelijk en heel duidelijk. En heel motiverend ook om nog beter je best te doen.

Ik heb op mijn veilige bankje aan de kant van de sportzaal ademloos zitten kijken wanneer hij iets voordeed. Dan zag die vriendelijke reus er opeens heel anders uit. Hij is veel sneller dan je van zo’n grote man zou verwachten. Ook met een zekere elegantie, die voortkomt uit technisch kunnen en trefzekerheid. Dat is talent en training.

Motiverend: Ghita voor de klas

Druk zetten.

Eerst doe je zo….

… en dan doe je zo.

Jenny “high kick” Gaidoukevitch

“Hold that position”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>