Wedstrijden/Mark van den Boogaard

De ring, plat op de vloer.

Districtskampioenschappen Oost, kwartfinales. Op 27 februari 2010 bij Zutphense Boks-en Conditie Club (ZBCC) o.l.v. Hüsamettin Yazici

De tweede wedstrijd van Mark van den Boogaard

Eerste wedstrijd mooi gewonnen! (foto: Piek)

De eerste keer dat Mark van den Boogaard in de ring kwam, maakte hij een droomdebuut. Food Fight Music All Night in november 2009, het grote boksgala van zijn eigen vereniging Haagse Directe, met buffetten, showverlichting, rondemissen, entertainment en een ringspeaker met glanzend zwarte lakschoenen. Net een Amerikaanse boksfilm.  Mark stond tegen Arash Sarwar van Sportcentrum Nicolaas en dat was een pittige tegenstander. Maar toch won Mark. Nog voor de officiële uitslag wist hij dat en meteen  stroomde hij over van een bruisende vreugde. Die bleek besmettelijk: alle trainers lachten naar elkaar, de pers hief de armen in de lucht  en het publiek juichte en joelde. Dat blije bleef de hele avond van het boksgala om hem heen hangen. We werden allemaal een beetje verliefd op Mark en hij heeft waarschijnlijk de rest van de week niet geslapen van overweldigend geluk. Gewonnen, gewonnen, gewonnen.

Mark, Chris van Veen en Reinier van Delden

In Zutphen ging Mark zijn tweede wedstrijd boksen. Trainen, trainen, trainen. Techniek, strategie, conditie. Op gewicht zijn en blijven. Dit keer geen gala, maar een sportzaaltje in een schoolgebouw en misschien honderd mensen aanwezig. Aan de ring Reinier van Delden en Chris van Veen. De tegenstander: Stephen Healy (Limburgia).

Eerste ronde:

Rode hoek Stephen Healy (Limburgia) tegen in de blauwe hoek Mark van den Boogaard (Haagse Directe). 3 rondes van 2 min. N tot 75 kg; elite kwartfinale op 27 februari 2010 in Zutphen. Scheidsrechter Martin van Delden.

Tweede  ronde:

Derde ronde en uitslag:

Tweede wedstrijd... verloren

Die wedstrijd heeft Mark dus verloren. En net zo hoog als de vreugde reikte na de overwinning, zo diep was nu het dal na het verlies. In de kleedkamer gooide hij een handdoek over zijn hoofd en huilde. Chris zat naast hem, Reinier stond erbij. “Sorry”, zei Mark.  “Ik had er zo hard voor getraind”. De trainers zeiden iets over toch weten dat hij hard getraind heeft. Dat het er gewoon niet uitkwam. Want dat hij zo gespannen was. Al die emoties. Ga nou maar douchen. Mark deed het. Kleedde zich weer om. Naar huis, in blijven had hij geen zin.

Al die emoties, inderdaad. Is een goede bokser dan per definitie een onverschillige bokser? Onthecht van winst of verlies, alleen aanwezig in het hier en nu van de ring? Misschien. Maar of het zo werkt, is een tweede. Je weet immers: elke ronde telt, elke minuut daarvan, iedere seconde.

Als je zo glorieus kunt winnen zoals Mark deed in het boksgala, en dan zo keihard neerkomt erna, heb je de extremen van het boksen in twee wedstrijden ervaren. Dat is snel. De meesten doen er langer over. Dat hij kan boksen, heeft hij in Den Haag overtuigend laten zien. Nu moet hij de volle kracht van al zijn emoties vóór zich zien te laten werken. Zo vervolgt Mark van den Boogaard zijn carrière als bokser.

Wedstrijden en uitslagen, bron NBB:

Elmehdi Akmouch (Haagse Directe)- Atilla Bayrambas (BV Delfzijl) 3-0
Parviz Badalov Boxing A80 – Remco de Jong (Olympia Leeuwarden) 3-0
Ahmad Djamshid 27-25 (ABC Amsterdam) – Enes Ozturk (ABCC)
Davey van Hattem (UBV Verbon) – Isaias Ferreira (BV Frisia) 7-10
Kenny Krauze (BV Delfzijl) – Jeffrey Sparnaay (Teus de Kruyf)
Marco Romano (De Voltreffer) – Kevin Paulissen 6-8 (SCM Maastricht)
Romano Wasser (UBV Verbon KOH 1e rnd – Harold Hut (BV Delfzijl)
Sander Postma (Emmen – Manuel Steer (Olympia Leeuwarden) 8-9
Stephen Healy 16-3 (Limburgia – Marc van den Boogaard (Haagse Directe)
Kevin Klaassen – WO – ( Spakenburg
Tico Martiz 8-5 ( BVAZ0 – Kenn Cremers (de Amateur)
Paul Schockman (Teus de Kruyf) – Alva Remor ( BV Assen)
Jody Twijsel (Quality Sport – Marvin Wisse RSC 2e rnd (Muscular)
Michael Krikke (BV Frisia) – Frank van Boxtel (Quality Sport)
Patrick Kuiper (BV Assen) – Junior Vrancken 1-12 SCM Maastricht)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>